martes, 26 de septiembre de 2017

FESTBIER


 
 

NOM: FESTBIER
TIPUS: PILSEN
VOLUM: 50 CL
GRADUACIÓ: 5,5
DATA DE LA LLAUNA: 2017
FABRICACIÓ: PERLENBACHER. NECKARSULM (ALEMANYA)
Distribuïda per Lidl (Marca blanca)
IMATGE: Típica cambrera d’una cerveseria de Baviera, portant un grapat de gerres de cervesa en cada mà.  


jueves, 14 de septiembre de 2017

SALVATOR


 

NOM: SALVATOR
TIPUS: LAGER
VOLUM: 50 CL
GRADUACIÓ: 7,5
DATA DE LA LLAUNA: 1996
FABRICACIÓ: PAULANER AG MUNIC (ALEMANYA)
IMATGE: DOS PERSONATGES, A L’ESQUERRA UN SENYOR DE BONA POSICIÓ QUE REPRESENTA EL PRÍNCEP CARLES TEODOR I A LA DRETA UN MONJO PAULÍ QUE LI OFEREIX UNA GERRA DE CERVESA.
A SOTA, EMMARCAT EN UN CERCLE EL CAP D’UN MONJO PAULÍ QUE ESDEVÉ LA IMATGE DE LA FÀBRICA.
BREU HISTÒRIA:
Els monjos paulins o ordre de Sant Pau, que fou fundada en el segle XIII a Hongria, foren els primers que van elaborar aquesta beguda pel seu consum, ja que era un substitut alimentari en èpoques de dejuni. A l’any 1780 la va provar el príncep Carles Teodor (1724-1799) i com que li va agradar tant, a partir de llavors els monjos ja la podien servir a tothom de forma oficial.
El 24 de febrer de 1634 els mestres cervesers de la ciutat van presentar una queixa a l’alcalde demanant la prohibició de la venda de la cervesa produïda pels monjos paulins en el monestir de Neudeck ob der Au de Munic, però no van tenir èxit i aquesta data es considerada com la de la fundació de la Cerveseria Paulaner.  
Seguint la tradició, cada any per la primavera es fa l’obertura del primer barril i també, com feien els monjos, s’ofereix una gerra de cervesa, en aquest cas, al primer ministre de Baviera.
 
 
 
 

SMÄDNÝ MNÍCH

  NOM: SMÄDNÝ MNÍCH TIPUS: Pilsen VOLUM: 55 CL GRADUACIÓ: A la llauna no ho diu, però deu de tenir de 3,5 a 4% DATA DE LA LLAUNA: 2...