sábado, 25 de agosto de 2018

AMSTEL



NOM: AMSTEL - PREMIUM
TIPUS: LAGER - 100% MALTA
VOLUM: 33 CL
GRADUACIÓ: 5,0 %
DATA DE LA LLAUNA: 2018
FABRICACIÓ: Distribuïda per HEINEKEN ESPAÑA. SEVILLA
IMATGES:
Es tracta d’una col·lecció de 5 llaunes il·lustrades per la valenciana Carla Fuentes i el guipuscoà Iban Barrenetxea que expliquen, amb els seus dibuixos, la història d’amor “gastronòmic” de “El Pelotari i la Fallera” que és una pel·lícula produïda per Amstel com a reconeixement a la diversitat gastronòmica espanyola. 
 
La pel·lícula explica la història amorosa entre dos joves cuiners, el basc Unai, interpretat per Asier Etxeandia i la valenciana Mar, interpretada per Miriam Giovanelli. La direcció corre a càrrec de Julio Medem.
En la pel·lícula també apareixen els actors Santos Andoni i Carmen Aparicio com el pares d’Unai i Carlos Seguí i Sol Torres que són els pares de Mar.  



Podem dir que a Unai li agrada la cuina basada en els productes frescos, sense que gairebé tingui que emprar les mans, mentre que a Mar li encanta manipular, innovar i experimentar. Tot i que en principi ells mateixos es defineixen com “gastronòmicament incompatibles”, més endavant veuen que poden fer moltes coses junts.



La pel·lícula efectua una ruta culinària des del Cantàbric fins el Mediterrani, on apareixen diverses propostes tant de cuina avantguardista com tradicional i com que està patrocinada per la marca de cervesa, el punt d’unió i el maridatge perfecte es troba en el sabor del 100% malta de la cervesa Amstel.       


BREU HISTÒRIA:
La cervesa Amstel es va començar a fabricar el 1870 a Amsterdam, el seu nom prové del riu Amstel que travessa la ciutat i li dona el nom.  
En les llaunes es diu que va obtenir la medalla d’or en un certamen realitzat a Amsterdam el 1883. A l’any 1907 ja es distribueixen vint milions de litres de cervesa.
Amstel s’atribueix haver estat els primers en fabricar cerveses Light, i en fabricar el primer barril de cervesa portàtil i en ser la primera cervesera en utilitzar una llauna com envàs i el 1964 fan la primera botella que s’obre sense utilitzar el clàssic obridor.
L’any 1968 s’uneixen les dues marques holandeses Amstel i Heineken i el 1992 de la mà de Heineken aterra a Espanya i succeeix a la cervesa l’Àguila.




SMÄDNÝ MNÍCH

  NOM: SMÄDNÝ MNÍCH TIPUS: Pilsen VOLUM: 55 CL GRADUACIÓ: A la llauna no ho diu, però deu de tenir de 3,5 a 4% DATA DE LA LLAUNA: 2...