lunes, 31 de julio de 2017

MCEWAN’S



NOM: MCEWAN’S
TIPUS: LAGER
VOLUM: 50 CL.
GRADUACIÓ: 4,1%
DATA DE LA LLAUNA: -
FABRICACIÓ: SCOTTISH & NEWCASTLE BREWERIES LTD. EDIMBURG (ESCÒCIA)
IMATGE: FIGURA DIFUMINADA AMB SOMBRERO AMB UNA GERRA DE CERVESA A LA MÀ QUE EVOCA EL RETRAT DE LAUGH

 

ING CAVALIER BASADA EN LA PINTURA DE FRANS HALS QUE DES DE LA DÈCADA DE 1930 ESDEVÉ LA IMATGE DE LA MARCA. 

BREU HISTÒRIA:
McEwan's és una marca de cervesa que es va originar a Edimburg, Escòcia i que pertany a la cervesera anglesa Wells & Youngs.
La història es remunta a l’any 1856 quan William McEwan va obrir la Fountain Brewery a Fountainbridge, Edimburg. L’empresa  va experimentar diverses fusions i amb Newcastle Breweries va formar l’Scottish & Newcastle. La marca McEwan va passar a Heineken el 2008 i el 2011 aquesta la va vendre a Wells & Youngs.
La companyia va ser un conegut patrocinador de nombrosos equips de futbol al llarg dels anys 80 i 90, principalment el guanyador del títol de la Premier League de Blackburn Rovers i Rangers.
Sembla ser que al maig de 2017, Charles Wells Ltd va vendre els seus negocis actuals de cervesa (incloent McEwan's) a la firma Marstons.




NOM: MCEWAN’S EXPORT
TIPUS: LAGER
VOLUM: 44 CL.
GRADUACIÓ: -
DATA DE LA LLAUNA: -
FABRICACIÓ: SCOTTISH & NEWCASTLE BREWERIES LTD. EDIMBURG (ESCÒCIA)
IMATGE: Figura amb barret amb una gerra de cervesa a la mà dreta que evoca el retrat de Laughing Cavalier, basada en la pintura de Frans Hals que des de la dècada de 1930 esdevé la imatge de la marca.

Frans Hals (Anvers 1582- Haarlem 1666) va ser un pintor pertanyent a l’escola barroca holandesa. És considerat com un mestre del retrat.   
Pintura “laughing cavalier” o cavaller somrient, pintada a l’any 1624
 
 
 
 
 
 
 
 





 
 
 
 

domingo, 16 de julio de 2017

BRINKHOFF’S


 
 

NOM: BRINKHOFF’S
TIPUS: PILSEN
VOLUM: 50 CL
GRADUACIÓ: 5,00 %
DATA DE LA LLAUNA: 2003
FABRICACIÓ: DORTMUNDER UNION RITTER BRAUEREI GMBH. DORTMUND (ALEMANYA)
ESTIL: PREMIUM PILSENER NÚM. 1
IMATGE: EL BUST D’UN MESTRE CERVESER AGUANTANT UNA GRAN GERRA DE CERVESA AMB LA MA DRETA.
 
BREU HISTÒRIA:

Dortmund és una ciutat més important d’Alemanya en la fabricació de cervesa. Al país s’elaborava una cervesa feta amb blat de la zona però a l’any 1873 a la ciutat txeca de Pilsen es comença a fer una cervesa fermentada amb ordi que va tenir molt d’èxit, donant nom a un tipus de cervesa conegut com a Pilsen o Pilsener, i que era una gran competidora dels productes alemanys, així doncs sota la direcció del mestre cerveser Fritz Brinkhoff van començar a produir la seva pròpia cervesa d’ordi, de color daurat i  més pàl·lid que la que produïen fins aleshores. 
   
NOM: BRINKHOFF’S
TIPUS: PILSEN
VOLUM: 50 CL
GRADUACIÓ: 5,00 %
DATA DE LA LLAUNA: 1998
FABRICACIÓ: DORTMUNDER UNION BRAUEREI. DORTMUND (ALEMANYA)
ESTIL: PILS-QUALITÄT NÚM. 1
IMATGE: Figura sencera d’un mes cerveser, amb una guerra de cervesa a la mà dreta, situat enmig d’un text que explica que desprès de tenir una bona cervesa ara s’ha aconseguit aquesta encara millor. A sota hi ha la firma de Fritz Brinkhoff (1848-1927)
 

)

 


martes, 4 de julio de 2017

WHITBREAD BREWMASTER



 

NOM: WHITBREAD BREWMASTER EXPORT
TIPUS: PALE ALE
VOLUM: 27,5 CL.
GRADUACIÓ: -
DATA DE LA LLAUNA: -
CARACTERÍSTIQUES: EL LATERAL DE LA LLAUNA ESTÀ SOLDAT.
FABRICACIÓ: BREWED AND CANNED BY WHITBREAD & CO LTD. LONDRES
IMATGE: MESTRE CERVESER AGUANTANT AMB LA MA DRETA UNA GERRA DE CERVESA I AMB L’ESQUERRA UN DOCUMENT ENROTLLAT (ES SUPOSA QUE ES TRACTA DE LA FORMULA)  

BREU HISTÒRIA:
Tot comença a l’any 1742 quan Samuel Whitbread va formar una societat amb  Godfrey i Thomas Shewell i van comprar dues petites cerveseries, una a Whitecross i l’altre a Spitalfields. En 1750  Godfrey Shewell es retirà de la societat i Samuel i Thomas van adquirir una cerveseria situada en un gran local del carrer Chiswell.
En 1761 Whitbread va comprar la part del seu soci per 30.000 £ i en la dècada de 1780 va esdevenir la cerveseria més gran del món. En 1796 la companyia va produir 202.000 barrils.
A la mort de Samuel Whitbread la propietat va passar a mans del seu fill, que es deia igual que el pare i en 1799 la companyia va adoptar el nom de Whitbread & Co Ltd i en 1948 va cotitzar en la Borsa de Valors de Londres. Entre 1961 i 1971 la producció va augmentar de 2,1 a 7,4 milions d’hectolitres i es convertí en la tercera de la Gran Bretanya.
En 1972 Whitbread patrocinà la  Whitbread Round the World Race, desprès anomenada Volvo Ocean Race, una cursa de velers de tot el món que es celebra cada tres anys. El patrocini de Whitbread durà fins el 2001.
I fou aquest any 2001 quan va vendre les seves fàbriques i cerveseries a la firma belga Interbrew que en 2004 es fusionà amb la cervesera brasilera AmBev per forma la firma InBev.
El grup Whitbread es dedicà a diversos negocis, arribant a ser el grup hoteler més gran de la Gran Bretanya. A l’any 2013 va resultar esquitxat en l’assumpte de l’adulteració de carn de cavall, ja que es deia que entre els seus productes alimentaris la venia de forma il·legal.  



 
 

NOM: WHITBREAD BREWMASTER
TIPUS: -
VOLUM: 34 CL.
GRADUACIÓ: -
DATA DE LA LLAUNA: -
CARACTERÍSTIQUES: EL LATERAL DE LA LLAUNA ESTÀ SOLDAT.
FABRICACIÓ: BREWED AND CANNED BY WHITBREAD & CO LTD. LONDRES
IMATGE: MESTRE CERVESER AGUANTANT AMB LA MA DRETA UNA GERRA DE CERVESA I AMB L’ESQUERRA UN DOCUMENT ENROTLLAT (ES SUPOSA QUE ES TRACTA DE LA FORMULA)


SMÄDNÝ MNÍCH

  NOM: SMÄDNÝ MNÍCH TIPUS: Pilsen VOLUM: 55 CL GRADUACIÓ: A la llauna no ho diu, però deu de tenir de 3,5 a 4% DATA DE LA LLAUNA: 2...