viernes, 27 de octubre de 2017

GAMBRINUS


NOM: GAMBRINUS
TIPUS: PILSEN
VOLUM: 33 CL
GRADUACIÓ: 4,9 %
DATA DE LA LLAUNA: 1995
FABRICACIÓ: GAMBRINUS. PILSEN (REPÚBLICA CHECA)
IMATGE: IMATGE DEL REI GAMBRINUS AMB UNA ESCUMOSA GERRA DE CERVESA.
BREU HISTÒRIA:
Explico la llegenda extreta del blog: La cerveteca de JAB cerveteca-jab.blogspot.com
Gambrinus vivia en el poble de Fresnes-sur-Escaut, que en molts llocs diuen que pertany a la regió de Flandes, quan en realitat està a França i és situat a la regió nord-pas de Calais.
Pel que es veu aquest jove estava enamorat d’una noia bonica anomenada Flandrin, però el seu amor no era correspost.
Una nit es va veure involucrat en una baralla i fou empresonat. Desprès del judici va poder sortir de la presó, però es sentia tant desgraciat que volgué suïcidar-se, però tot just abans de fer-ho el visità el diable i li va oferir poder per tal d’aconseguir l’amor de la noia i si no ho aconseguia li ensenyaria com poder oblidar-ho.
Gambrinus a partir de llavors va convertir-se en un músic i un ballarí excel·lent, i com que era un jove molt atractiu creia que aconseguiria poder captivar a Flandrin, però aquesta el rebutjà novament.
El maligne es reuní amb el jove i li lliurà unes estranyes llavors ensenyant-li la manera de fabricar una beguda original i amargosa amb la qual es curaria del seu mal d’amors.
Gambrinus començà a fabricar aquella beguda – que era cervesa – i com més gerres en bevia, menys se’n recordava de Flandrin, d’aquesta forma oblidà el seu mal d’amors i es convertí en el Rei de la Cervesa.


La cervesa Gambrinus és una de les més populars de Txequia i comença a funcionar a l’any 1869.  
Tot i que la història diu que en el segle XIII, el Duc Jan Primus de Bèlgica, sobirà de las terres de Brabant, Lovaina y Antwerp (conegut a Europa com Gambrinus “El rei de la Cervesa”), ja que es va fer famós per dictar el primer decret sobre aquesta beguda, en el que deia que la cervesa tenia que romandre inalterada per al seu consum.
En el segle XV es van se formar els gremis cervesers que van elegir com a patró al rei Gambrinus.
 


miércoles, 18 de octubre de 2017

BARON’S


 
NOM: BARON’S
TIPUS: PILSEN
VOLUM: 33 CL
GRADUACIÓ: 4,9 %
DATA DE LA LLAUNA: 1996
FABRICACIÓ: LIKO B.V. BODEGRAVEN (HOLANDA)
IMATGE: Baró de Cocove, lluint una corona i amb una gerra de cervesa a la mà dreta. Ignoro qui és aquest personatge i si va existir en realitat.


lunes, 16 de octubre de 2017

FAXE




 
 

NOM: FAXE
TIPUS: LAGER
VOLUM: 50 CL
GRADUACIÓ: 5,5 %
DATA DE LA LLAUNA: 1991
FABRICACIÓ: FAXE BRYGGERI A/S. FAKSE (DINAMARCA)
IMPORTADA PER BODEGAS FELIX SOLIS S.A VALDEPEÑAS.
IMATGE: INTERIOR D’UNA CERVESERIA, A L’ESQUERRA ES VEU EL CAMBRER SERVINT GERRES DE CERVESA D’UNA MÀQUINA EXPENEDORA. A LA DRETA HI HA UNA PARELLA SOMRIENT, AL FONS EL BAR AMB MÉS PERSONATGES I EN PRIMER PLA DUES GRANS GERRES DE CERVESA ESCUMOSA.
BREU HISTÒRIA: Aquesta empresa fou fundada a l’any 1901 per Nikoline i Conrad Nielsen. El 1914 Conrad va morir i la seva vídua va continuar endavant amb el negoci fins a l’any 1945 en que es va retirar, continuant els seus tres fills.
El 1956, la cerveseria es va convertir en una societat de responsabilitat limitada i la fàbrica es va expandir fins a 1960. Durant aquest període, els tres germans van morir i llavors el nét de Nikoline, Bent Bryde-Nielsen, es va convertir en el cap de Faxe Bryggeri.
El 1989, Faxe Bryggeri es va unir amb Jyske Bryggerier per formar la segona companyia cervesera més gran de Dinamarca, ara coneguda com Royal Unibrew. En la dècada de 1980, Faxe va fer grans inversions en vendes i màrqueting, així com en les instal·lacions de producció de la cerveseria, que ara produïa cervesa i refrescos per als mercats nacionals i internacionals
Durant els anys 1997-98, l’empresa es va ampliar amb un nou edifici soterrani amb tancs, que poden contenir fins a 600.000 litres i una nova línia de fabricació de llaunes que podia produir 90.000 llaunes per hora. El 1999 es van invertir 115 milions de DKK en un magatzem d'alta tecnologia i totalment automatitzat de diversos pisos amb capacitat per a 18.500 pallets.

 






NOM: FAXE PREMIUM
TIPUS: LAGER
VOLUM: 50 CL
GRADUACIÓ: 5,6 %
DATA DE LA LLAUNA: 1994
FABRICACIÓ: FAXE BRYGGERI A/S. FAKSE (DINAMARCA)
IMATGE: IDÈNTICA A L’ANTERIOR 




 

 


lunes, 9 de octubre de 2017

MASTER


NOM: MASTER
TIPUS: PILSEN
VOLUM: 33 CL
GRADUACIÓ: 4,9 %
DATA DE LA LLAUNA: 1994
FABRICACIÓ: LIKO BV. BODEGRAVEN (HOLANDA)
IMATGE: CAP D’UN SENYOR AMB MARCAT BIGOTI, ENCORBATAT I COFAT AMB UN BARRET TIPUS BOMBÍ.

 

viernes, 6 de octubre de 2017

ISENBECK



 


NOM: ISENBECK
TIPUS: EXTRA DRY
VOLUM: 35 CL
GRADUACIÓ: -
DATA DE LA LLAUNA: -
FABRICACIÓ: BRAUEREI ISENBECK AG HAMM (ALEMANYA)
IMATGE: GENET DALT D’UN CAVALL RAMPANT AMB UNA GERRA DE CERVESA A LA MÀ DRETA.
BREU HISTÒRIA: L’origen de la fàbrica es remunta a l’any 1769 en la ciutat alemanya de Hamm situada en la Renania del Nord – Westfalia -. En principi només es comercialitzava en aquesta població, però a principis del segle XIX ja es venia en altres ciutats i a finals de segle ja produïa 72.000 hectolitres anuals.
Durant la segona guerra mundial un 85% de la fàbrica va ser destruïda pels bombardejos de les tropes aliades. A finals de la dècada dels anys 70 del segle passat la producció arribava els 366.000 hectolitres anuals.
A l’any 1994 Isenbeck s’instal·là a Argentina.
El lateral de la llauna està soldat.


 
NOM: ISENBECK PREMIUN PILS
TIPUS: PILSEN
VOLUM: 33 CL
GRADUACIÓ: 4,8 %
DATA DE LA LLAUNA: 1999
FABRICACIÓ: BRAUEREI ISENBECK PADERBORN  (ALEMANYA)
IMATGE: GENET DALT D’UN CAVALL RAMPANT AMB UNA GERRA DE CERVESA A LA MÀ ESQUERRA.

martes, 3 de octubre de 2017

SININEN



 

 
 
NOM: SININEN
TIPUS: Lager
VOLUM: 45 CL.
GRADUACIÓ: -
DATA DE LA LLAUNA: 1987
FABRICACIÓ: Hartwall. Hèlsinki (Finlàndia)
IMATGE: Un elm, el casc d’una armadura que llueix una abundant plomall a la cimera.
BREU HISTÒRIA: Segons diu a la llauna la marca comercial s’inicià a l’any 1935, quan va acabar el prohibicionisme a Finlàndia que durà des del 1919 a 1932.
Hartwall és una de les dues empreses cerveseres més importants del país.
La historia de Hartwall Brewery comença el 1836, quan Victor Hartwall instal·la la primera planta de producció dels països nòrdics dedicada a embotellar aigües minerals carbonatades.
Un cantó de la llauna està soldat
 
 

SMÄDNÝ MNÍCH

  NOM: SMÄDNÝ MNÍCH TIPUS: Pilsen VOLUM: 55 CL GRADUACIÓ: A la llauna no ho diu, però deu de tenir de 3,5 a 4% DATA DE LA LLAUNA: 2...