viernes, 27 de octubre de 2017

GAMBRINUS


NOM: GAMBRINUS
TIPUS: PILSEN
VOLUM: 33 CL
GRADUACIÓ: 4,9 %
DATA DE LA LLAUNA: 1995
FABRICACIÓ: GAMBRINUS. PILSEN (REPÚBLICA CHECA)
IMATGE: IMATGE DEL REI GAMBRINUS AMB UNA ESCUMOSA GERRA DE CERVESA.
BREU HISTÒRIA:
Explico la llegenda extreta del blog: La cerveteca de JAB cerveteca-jab.blogspot.com
Gambrinus vivia en el poble de Fresnes-sur-Escaut, que en molts llocs diuen que pertany a la regió de Flandes, quan en realitat està a França i és situat a la regió nord-pas de Calais.
Pel que es veu aquest jove estava enamorat d’una noia bonica anomenada Flandrin, però el seu amor no era correspost.
Una nit es va veure involucrat en una baralla i fou empresonat. Desprès del judici va poder sortir de la presó, però es sentia tant desgraciat que volgué suïcidar-se, però tot just abans de fer-ho el visità el diable i li va oferir poder per tal d’aconseguir l’amor de la noia i si no ho aconseguia li ensenyaria com poder oblidar-ho.
Gambrinus a partir de llavors va convertir-se en un músic i un ballarí excel·lent, i com que era un jove molt atractiu creia que aconseguiria poder captivar a Flandrin, però aquesta el rebutjà novament.
El maligne es reuní amb el jove i li lliurà unes estranyes llavors ensenyant-li la manera de fabricar una beguda original i amargosa amb la qual es curaria del seu mal d’amors.
Gambrinus començà a fabricar aquella beguda – que era cervesa – i com més gerres en bevia, menys se’n recordava de Flandrin, d’aquesta forma oblidà el seu mal d’amors i es convertí en el Rei de la Cervesa.


La cervesa Gambrinus és una de les més populars de Txequia i comença a funcionar a l’any 1869.  
Tot i que la història diu que en el segle XIII, el Duc Jan Primus de Bèlgica, sobirà de las terres de Brabant, Lovaina y Antwerp (conegut a Europa com Gambrinus “El rei de la Cervesa”), ja que es va fer famós per dictar el primer decret sobre aquesta beguda, en el que deia que la cervesa tenia que romandre inalterada per al seu consum.
En el segle XV es van se formar els gremis cervesers que van elegir com a patró al rei Gambrinus.
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario

SMÄDNÝ MNÍCH

  NOM: SMÄDNÝ MNÍCH TIPUS: Pilsen VOLUM: 55 CL GRADUACIÓ: A la llauna no ho diu, però deu de tenir de 3,5 a 4% DATA DE LA LLAUNA: 2...