miércoles, 28 de febrero de 2018

BURGEMEESTER


NOM: BURGEMEESTER
TIPUS: PILSEN
VOLUM: 33 CL
GRADUACIÓ: 4,5 %
DATA DE LA LLAUNA: 2002
FABRICACIÓ: FONT SALEM SA. SALEM (VALÈNCIA)
IMATGE: Tot i que Burgemeester es pot traduir com alcalde, la imatge mostra la silueta d’un monjo. En la pàgina web de l’empresa diu que aquesta cervesa representa la meditació dels monjos, el seu silenci i el coneixement de generació en generació.
BREU HISTÒRIA:
Cervesa de marca blanca tipus belga fabricada en Salem València, distribuïdora de productes alimentaris a diverses cadenes de supermercats.



jueves, 22 de febrero de 2018

LAMOT


NOM: LAMOT
TIPUS: PILSEN
VOLUM: 34 CL
GRADUACIÓ: -
DATA DE LA LLAUNA: -
FABRICACIÓ: LAMOT LTD. MALINAS (BÈLGICA)
IMATGE: UNA PARELLA TRES POSICIONS DIFERENTS AL DARRERA DE DUES GRAN GERRES D’ESCUMOSA CERVESA.
NOTA: UN COSTAT DE LA LLAUNA ESTÀ SOLDAT.

 
BREU HISTÒRIA:
Cerveseria que va néixer a l’any 1801 i que des dels anys seixanta va fabricar cervesa de cava a Barcelona fins a la seva fusió, els anys setanta, amb la marca Moritz, creant Cervezas de Barcelona, SA.
Informació extreta de: thttp://bancodecervezas.blogspot.com
La cervesa Lamot va arribar a Barcelona de la mà de Josep Andreu Abelló, que fou president del Tribunal de Cassació de Catalunya, s’exilià desprès de la guerra – era de ERC i desprès va ser el fundador del PSC-Congrés – va tornar a Barcelona amb diners obtinguts de treballar com a director d’un banc francès a Tànger. El soci financer de Lamot va ser la Banca Catalana de la qual J Andreu era conseller.  
Desprès d’una època en que tot va anar bé, va haver friccions amb l’entitat bancària i el producte no va acabar de tenir l’acollida esperada, finalment l’empresa acabà marxant.
En 1978, abans de la crisi de la Banca Catalana, l’empresa Cervezas de Barcelona va tancar portes.
Extret de l’article de Joan Tapia “Y resucitó 26 años nás tarde” El Periódico, Edició Catalunya. 19.02.2012
ITZ S.A. EN LA DECADA DE
1970 CREANDO CERVEZAS DE BARCELONA
En 1966 la belga Lamot s’associa amb Moritz per fabricar a Espanya la seva cervesa Lamot. Les dues cerveseres constitueixen la societat Cervezas de Barcelona SA, on també hi participa Banca Catalana i altres inversos francesos i anglesos. Els tècnics de Lamot construeixen una fàbrica a Parets del Vallès, dotada amb l’última tecnologia. La nova cervesa s’anuncia com cervesa de cava però no aconsegueix l’acceptació desitjada entre els consumidors.
El fracàs de la inversió i problemes de gestió fan que Moritz, que aleshores tenia el 34% del mercat català, fan que a l’any 1978 tingui que plegar.

 


jueves, 1 de febrero de 2018

BITBURGER Premium Pils


NOM: BITBURGER Premium Pils
TIPUS: PILSEN
VOLUM: 50 CL
GRADUACIÓ: 4,8 %
DATA DE LA LLAUNA: 2002
FABRICACIÓ: BITBURGER BRAUEREI TH SIMON. BITBURG (ALEMANYA)
IMATGE: Petita imatge d’un home lluint un llacet que aixeca amb la mà dreta com una mena de trofeu.
BREU HISTÒRIA: Bitburger és una de les fàbriques de cervesa més importants d’Alemanya, situada a Bitburg que és una petita localitat que es troba molt a prop de Luxemburg.
La fàbrica va ser fundada a l’any 1817 – tal com diu a la llauna – pel mestre cerveser Johann Peter Wallenborn. Desprès de la seva mort, a l’any 1839, la seva esposa Anna Katharina es va fer càrrec del negoci familiar i a l’any 1842 va cedir la direcció al seu gendre Ludwig Bertrand Simon. El seu nom i les inicials del seu fill Theobald, que més endavant també heretaria l’empresa, figuren en el nom oficial de la firma.
La fàbrica Bitburger va ser la primera que va saber aprofitar el ferrocarril utilitzant-lo com a xarxa de distribució dins de la regió i això va permetre superar a altres fàbriques que només distribuïen el producte en un àmbit més local.
A l’any 1883 va ser la primera que va elaborar cervesa tipus Pilsen en Alemanya, cosa que pel que es veu va generar diverses raons legals amb la marca txeca Pilsen Urquell.
A la llauna figura l’eslògan creat el 1951  Bitte, ein Bit" que literalment vol dir "Si us plau, una Bit (burger)".
També explica que està elaborada seguint els requisits de puresa alemanya.



SMÄDNÝ MNÍCH

  NOM: SMÄDNÝ MNÍCH TIPUS: Pilsen VOLUM: 55 CL GRADUACIÓ: A la llauna no ho diu, però deu de tenir de 3,5 a 4% DATA DE LA LLAUNA: 2...